Логопедите на изчезналия Александър от Перник излязоха с писмен анализ на

...
Логопедите на изчезналия Александър от Перник излязоха с писмен анализ на
Коментари Харесай

Логопедите на изчезналия Сашко: Той е изключително жизнено, лъчезарно и смело дете

Логопедите на изчезналия Александър от Перник излязоха с писмен разбор на държанието на детето, заяви Нова тв. 
Прочетете още
Ето какво пишат те:

Мнението, което ще изразим, е въз основата на работата ни със Сашо по време на визитите му при екипа от логопеди, които работят с него в продължение на една година. Той е извънредно витално и лъчезарно дете, което не се опасява от хората. В огромна част от случаите даже търси внимание, обича извънредно доста да прегръща хората, които познава и са от обкръжението му. По отношение на езиковото и говорното му развиване може да се каже, че Сашо има ехолалична тирада, която се показва в повтаряне на обособени думи или част от изречение, което е чул. Отговаря на обикновени въпроси с една дума. В някои случаи е допустимо при задаване на въпрос „ по какъв начин се казваш “ да отговори „ Сашо “. Обича да слуша музика и тя го успокоява. Не е нападателен и не демонстрира автоагресия.

В процеса на работата сме следили случаи, в които при съществуване на храна и някаква напитка наоколо до него прави опит да я вземе, да изяде или изпие. По данни от околните е независим във връзка с хранене и самообслужване.

Сашо е самоуверено дете, което не се опасява от тъмното и даже в някои от случаите по време на осъществяване на лечението е изключвал лампата и това даже не го е впечатлявало. Обича реда и не би се изплашил от непознати. В някои от обстановките може въобще да не обърне внимание на хора към него. Дори и да забележи хора към себе си, не би бил нападателен и не би тръгнал да бяга. 

Невинаги реагира на името си, в множеството случаи реагира единствено на познати лица. Реагира на шумове, само че е мъчно да се планува какво би направил в обстановка, при която е изложен на доста мощно звуково дразнение.

Това са усещанията ни въз основата на извършената логопедична терапия и няма по какъв начин да предположим какво би направил, в случай че е подложен в по-стресова обстановка. Силно завързан е към баба му и татко му, които са ангажирани с развъждането му.

Нямаме визия по какъв начин би реагирал в действителна среда, тъй като лечението се организира единствено и само в логопедичните кабинети.

Пети следващ ден продължава издирването на 12-годишния Александър. Момчето изчезна в региона на Профилакториума в Перник в петък. Детето е с тежка форма на аутизъм.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР